Vad har du för hobby?

Det här med att ha en hobby, det är kanske inte lika vanligt i vuxen ålder som när man var barn. Men jag läste på nätet att det faktiskt är viktigt att ha en hobby eller i alla fall saker som gör att man värnar om sin fritid. Många gånger har man så mycket i vardagen att det kanske känns svårt att hinna med fritid. Men vi gör oss själva en stor otjänst i att strunta i de intressen vi har eller att man bortprioriterar att ha en hobby. För att orka med en stressig vardag är det viktigt att man har någon form av återhämtning. Vi återhämtar oss allra bäst när vi gör saker som är kul och kravlöst. 

Skaffa dig en hobby

Om du inte har en hobby så kan det kanske vara dags att skaffa en. Fundera på vad du gillar att göra eller tänkt tillbaka på barndomen eller ungdomsåren vad du sysslade med då. Du kanske kan börja måla, i akryl, olja eller akvarell. Kanske testa trading och lära dig allt om Forex valutakurser eller börja med drejning av keramik? Andra saker att göra är att testa hemmaodling, som att odla chili eller andra spännande frukter. 

Du bör göra saker du själv tycker är kul eftersom det är då du får den allra bästa återhämtningen. En hobby ska inte kännas som ett krav att du måste göra, du ska göra det för att du tycker det är roligt att göra just det!

31 Jan 2020